Kankura Golf Oporto Light 1 - blue/white 1

Kankura Golf kengät saapuu Suomeen kaudelle 2017

Käsintehdyt Kankura Golf kengät valmistetaan Portugalissa, Portossa.
Tehdas on valmistanut kenkiä yli 30 vuoden ajan Eurooppalaisille laatumerkeille,
kuten Camel Active, Romika, Marc Shoes jne. Vuonna 2014 he lanseerasivat golfkenkämalliston
omalla Kankura Golf tuotemerkillään. Alusta alkaen tärkeimmät kriteerit mallistolle ovat olleet
laatu, mukavuus, käytännöllisyys ja ulkonäkö. Kaikki Kankura Golf kengät ovat vedenpitäviä.
Kaudesta 2017 alkaen laadukkaita Kankura Golf kenkiä on saatavilla myös Suomessa. Mallisto on
laaja ja pitää sisällään runsaasti ns. street golfkenkiä, jotka ovat tyylikkäitä käyttää myös
golfkentän ulkopuolella. Golfkenkien lisäksi mallistossa on myös muutama malli vapaa-ajan jalkineita.

Tutustu Kankura Golf kenkämallistoon täältä!

 

 

Pelaajamme 1

Challenge Tour pelaaja Teemu Bakkerin videot

Challenge Tourilla pelaava Teemu Bakker teki kauden 2016 alussa yhteistyösopimuksen Skotlantilaisten vaatemerkkien Glenmuirin ja Sunderland of Scotlandin kanssa. Nyt Teemu on kuvannut kaksi videota käyttämistään tuotteista. Toinen testattavista tuotteista on Sunderland of Scotlandin Vancouver sadeasu, jolle valmistaja antaa elinikäisen vedenpitävyystakuun, ja toinen MacWet sadekelin hanskat. Videot löytyvät Glenmuirin sivuilta, jonne pääsee klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

 

GolfBuddy LR5 GoGolf:in testissä

Toukokuu 16, 2016, Aki Reinimäki @Golfblogi

GolfBuddy on monelle tuttu GPS-laitteista, mutta etäisyysmittarien markkinoilla merkki on melko tuore tulokas. Aktiiviharrastajista koostuva testiryhmämme laittoi uuden LR5:n koetukselle ja oli erittäin tyytyväinen. LR5 on hyvin suunniteltu etäisyysmittari, jonka hinta-laatu-suhde on markkinoiden parhaita.
Ammattilaisten bägeissä lasermittari on ollut perusvaruste jo vuosikausia. Viime vuosina myös tavalliset harrastajat ovat löytäneet lasermittareiden hyödyt niin pelaamisessa kuin harjoittelussakin. Markkinoilla on useita laitevalmistajia ja mittarien laatu vaihtelee jonkin verran. GolfBuddy on tunnettu laadukkaista GPS-laitteista, ja odotukset LR5:n suhteen olivat korkealla.

GolfBuddyn laseretäisyysmittareissa on aina ollut kolme toimintoa: Scan, Pin ja Standard. Käytännössä useimmiten käyttää P-toimintoa (Pin), jolla pystyy helposti lukittautumaan lippuun. Mittari skannaa yhdellä painalluksella 10 sekunnin ajan ja näyttää etäisyyden lähimpänä olevaan kohteeseen. Pieni miinus tulee siitä, ettei mittauslukema automaattisesti tallennu näytölle, vaan mittaus täytyy pysäyttää nappia painamalla. LR5 kyllä osui lippuihin varmasti, vaikka lipputangoissa ei lasersädettä heijastavia prismoja ollutkaan.
Optinen 6-kertainen suurennus teki mittarista käyttökelpoisen käytännössä kaikilta matkoilta, ja etäisyyden sai lukittua kaukaakin. Okulaarissa on diopterin säätö, mikä auttaa silmälasien käyttäjiä. Testiryhmämme ei tosin tätä ominaisuutta käyttänyt, koska etsimestä näki hyvin myös silmälasit päässä.

LR5:n toinen toiminto on S (Scan), joka toimii kuten P, mutta näyttää etäisyydet kaikkiin kohteisiin 10 sekunnin ajan. Tämä osoittautui käteväksi etenkin tiiboksissa, kun etäisyyttä esteisiin, doglegien kulmiin ja muihin kohteisiin piti skannata. Kolmas toiminto on perusmittaus (Standard): etäisyys tähdättyyn kohteeseen näkyy, kun nappi on pohjassa. Tätä toimintoa käytimme todella harvoin, koska helpommat S ja P toimivat niin hyvin ja luotettavasti.

Kohteeseen osuminen on LR5:llä helppoa, koska ristitähtäin on riittävän isokokoinen. Muutenkin etsimen merkinnät ovat selkeitä.
Viimeistelty suunnittelu, hyvä hinta-laatu-suhde

Etäisyysmittarin valinnassa tärkeimmiksi kriteereiksi arvioimme käytön helppouden ja mittausten luotettavuuden. LR5 täyttää nämä kriteerit loistavasti. Vertasimme mittaustuloksia toisten merkkien laitteisiin, eikä mitään eroja esiintynyt. Käytettävyydestä GolfBuddy saa korkeat pisteet.

Laite on isokouraisellekin riittävän kokoinen, mutta silti kevyt ja näppärä. Nappien tuntuma on sopivan kiinteä, ja niiden koko on riittävän suuri.

Jämäkkä kotelo on erittäin hyvin suunniteltu. Kiinnitysklipsi on luotettava kiipeilyhaka, ja vaikka laite putoaisikin, suojaa kotelo kolhuilta kyllä hyvin. Suunnittelussa on otettu fiksusti huomioon pelaajan tarve avata ja sulkea koteloa jatkuvasti: vetoketjun voi huoletta jättää auki, koska kotelon saa suljettua ja avattua nopeasti kuminauhakiinnityksen avulla. Pikkujuttu, mutta nopeuttaa käyttöä valtavasti.

LR5 käyttää paristonaan CR2-erikoisparistoa, joita löytyy suuremmista kaupoista. Yhden pariston käyttöiäksi luvataan 3000–5000 mittausta.

On vaikea keksiä mitään erityisiä miinuksia LR5:stä. Kyseessä on kaikin puolin hyvä etäisyysmittari, jonka ostaminen on riskitön valinta.

Plussat
+ nopea ja luotettava mittaus
+ kolme järkevää toimintoa
+ riittävän suurikokoinen, hyvät napit
+ silti kevyt
+ kotelo erittäin hyvä
+ todella selkeä näyttö, 6-kertainen suurennus

Miinukset